Visit Tampere – matkakohteeksi kotimaankohde keskellä Hämettä

Visit Tampere – Tampere on suosittu matkakohde Suomessa, ja kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa eri vuodenaikoina. Tampereen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Pyynikin näkötorni, Tampereen teatterit, Tampereen taidemuseo ja Särkänniemen huvipuisto.

Pyynikin näkötornista avautuu upea näkymä kaupunkiin ja sen ympäristöön, ja tornin kahvilasta voi nauttia herkullisen munkin ja kahvin. Tampereen teatterit ovat monipuolisia ja tarjoavat laajan kattauksen eri tyylisiä esityksiä. Tampereen taidemuseo puolestaan esittelee kotimaisia ja kansainvälisiä taideteoksia eri aikakausilta.

Särkänniemen huvipuistossa on monenlaisia huvilaitteita ja muita aktiviteetteja, kuten delfinaario ja planetaario. Tampereella on myös paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia herkullisia paikallisia ruokia ja juomia.

Tampere on myös tunnettu tapahtumakaupunki, ja siellä järjestetään vuosittain monia erilaisia tapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Tampereen Teatterikesä, Blockfest ja Tampereen Filmifestivaali ovat suosittuja tapahtumia.

Tampereen ympäristössä on myös paljon nähtävää ja koettavaa. Pispalan portaat ja Näsinneulan näkötorni ovat suosittuja vierailukohteita, ja lähistöllä sijaitsevat esimerkiksi Pyhäjärven rannat ja Hatanpään arboretum.

Tampere on hyvin saavutettavissa, sillä kaupunkiin pääsee helposti junalla, bussilla tai omalla autolla. Tampereella on myös hyvä julkinen liikenne, joka kulkee kaupungin eri osissa.

Kaiken kaikkiaan Tampere on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa eri ikäisille ja eri mieltymyksille.

Särkänniemen historia

Särkänniemi on tunnettu huvipuisto, tiedekeskus ja akvaario Tampereella, Suomessa. Se perustettiin vuonna 1969 Tampereen kaupungin ylläpitämänä alueena, jossa oli alun perin vain muutama huvipuistolaitos. Vuonna 1975 puistossa avattiin Tampereen Planetaario, joka oli ensimmäinen suomalainen planetaario.

1970-luvun lopulla Särkänniemi Oy perustettiin yksityisomistukseen ja alkoi kehittää huvipuistoa edelleen. Vuonna 1987 Särkänniemi Akvaario avattiin yleisölle ja vuonna 1992 huvipuiston huippukohde, maailman korkeimmaksi vuoristoradaksi nimetty Tornado, avattiin yleisölle. Vuonna 1998 puistoon rakennettiin uusi suuri huvipuistolaitos, vuoristorata nimeltä Nopsajalka.

Särkänniemen tiedekeskus Heureka avattiin Tampereella vuonna 2001, joka on yksi Suomen suosituimmista museoista ja tiedekeskuksista. Särkänniemi huvipuisto on tunnettu myös maailman ensimmäisen ”delfinaariolaitoksen” avajaisista vuonna 1970. Vuosien saatossa Särkänniemen delfinaario on aiheuttanut paljon keskustelua ja sen kohtalo on ollut epävarma. Vuonna 2017 Särkänniemen hallitus päätti lopettaa delfinaarion toiminnan ja sen tilalle avattiin uusi nähtävyys nimeltä Särkänniemen Kulttuuritalo.

Hatanpään arboretum

Hatanpään arboretum on puisto Tampereella, joka sijaitsee Hatanpään kartanon alueella. Puisto on perustettu vuonna 1908 ja se on yksi Suomen vanhimmista arboretumeista. Arboretumissa on yli 600 erilaista puulajia ja pensasta, jotka ovat peräisin ympäri maailman. Puiston pinta-ala on noin 7 hehtaaria, ja se on suosittu käyntikohde niin tamperelaisten kuin turistienkin keskuudessa. Hatanpään arboretumissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja opastettuja kierroksia puiston kasveista ja historiasta. Puisto on avoinna ympäri vuoden ja sinne on vapaa pääsy.