Tampere videoin

Tällä kertaa videoiden kohteena on Tampere – ja jälleen kerran, videot ovat täysin meidän valitsemia, eikä kukaan ole maksanut senttiäkään, että olemme valinneet juuri nämä videot.

Mutkaton ja rento Tampere seutuineen inspiroi vieraitaan elämyksillä. Lähde ratikalla luontoon, kiepu Särkänniemessä tai koe museot, teatterit ja tapahtumat. Tule vierailulle ja ole kuin kotonasi.

Tervetuloa Tampereelle, Suomen suosituimpaan matkailukaupunkiin ja halutuimpaan asuinkaupunkiin! Olemme koonneet sivuillemme kaiken, mitä tarvitset onnistuneeseen vierailuusi kaupungissamme. Mikäli et löydä haluamaasi tietoa, otathan rohkeasti yhteyttä.

Visit Tampere – 5 things to do

Tampereella olet elämysten äärellä. Koe kaupunkimaiseman ja järviluonnon pistämätön yhdistelmä yhdistettynä monipuoliseen kulttuurielämään, saunaelämyksiin ja laadukkaaseen ravintolatarjontaan.

Tampere on tapahtumakaupunki, jossa viihtyvät sekä musiikin, teatterin kuin museoiden ystävät.
Tapahtumakalenterin avulla löydät aina kiinnostavaa tekemistä, näkemistä ja koettavaa koko Tampereen seudulta.

Things to do in Tampere

Suomen suosituin asuin-, matkailu- ja opiskelukaupunki Tampere on elämäntapa, joka vie mukanaan. Tampereen salaisuus on omintakeinen tavallisuus. Hyvä arki syntyy siitä, että Tampere on toimiva kokonaisuus kompaktissa koossa. Kysyttäessä suomalaisilta, mihin he maassamme muuttaisivat, kolmasosa heistä vastaa “Tampereelle”.

Tampereelle suuntaavat myös matkailijat ja kongressivieraat, edellisiä käy vuosittain yli miljoona, jälkimmäisiä tuhansia. Monet heistä saapuvat ensin Tampere-Pirkkalan lentokentälle, jonne tuovat monet suorat lennot Euroopan kaupungeista. Meidän suomalaisten mielestä Tampere on tutkitusti matkailukaupunkien ykkönen.

Tampereen elinkeinorakenteessa on sopivasti terveellistä vaihtelua – kaikki ei ole yhden kortin varassa. Kaupungissa on aina uutta vireillä ja verkostot toimivat yli rajojen. Teknologia on ollut Tampereella jo pitkään kuin kotonaan ja alan osaaminen on vaikuttavaa, usein mennään kehityksen etunenässä. Innovaatioiden kotikaupungissa on tehty monia maailmanluokan läpimurtoja ja kehitetty ihan tavallisten ihmisten elämänlaatua parantavia tuotteita ja palveluja.

Tampereesta tekevät Tampereen kimaltavat järvet, humisevat harjut, kävelyyn sopiva mittakaava ja se, että täällä tapahtuu aina. Historia tulee tykö jo ihan keskustassa, jota hallitsee Tammerkosken kansallismaisema punatiilitehtaineen. Yhtä vahvasti kuin teollinen perintö, kaupunkiimme kuuluvat myös rakennustyömaat: ratikkareitti laajenee ja uutta rakennetaan jatkuvasti. Suomen ensimmäinen Marriott-hotelli avautui Tampereelle vuoden 2019 lopulla ja Suomen suurin elämysareena, Nokia Arena, joulukuussa 2021. Peritamperelaisia ilmiöitä ovat mustamakkara puolukkasoosilla, maailman parhaat munkit, kekseliäät museot, saunapääkaupungin talviuintipaikat, aamukahvit Laukontorilla pienessä järvituu­lessa, tapahtumat toisensa perään ja vireän viileä verkkaisuus.

Tampere ei ole myötäsukaisen täydellinen, se on ihmisten kaupunki, jossa ihan pääsääntöisesti on avartavaa elää ja käydä. Siinä on jotain ihanan perinteistä, jopa hellyttävää, ja jotain niin rennon dynaamista. Tampere on asenne. Lähde: https://visittampere.fi/info/yleista-tietoa/

Tampere huhtikuu 2022