Drifting Suomessa

Drifting on suosittu moottoriurheilulaji myös Suomessa, ja maassa järjestetään useita drifting-tapahtumia vuosittain. Suomessa on myös oma drifting-sarja, Suomen Drifting-liiga, joka koostuu useista eri kilpailuista ympäri maata. Liiga tarjoaa kilpailijoille mahdollisuuden kilpailla ammattilaisia vastaan ja saada näin arvokasta kokemusta.

Suomessa driftingin suosio on kasvanut voimakkaasti vuosien varrella, ja maassa on myös useita drifting-talleja ja -harrastajia. Drifting-tapahtumat ovat suosittuja paitsi kilpailijoiden keskuudessa, myös yleisön keskuudessa. Tapahtumiin saapuu usein tuhansia katsojia, jotka ovat kiinnostuneita näkemään ammattilaisten ja harrastajien näyttävät esitykset.

Suomessa drifting-autot ovat usein nelivetokäyttöisiä, sillä tämä auttaa kuljettajaa hallitsemaan auton liukumista paremmin. Autot ovat yleensä varustettu tehokkailla moottoreilla ja erilaisilla muutoksilla, kuten turboahtimilla ja nokka-akseleilla, jotka parantavat auton suorituskykyä ja hallittavuutta. Drifting-kilpailut järjestetään usein turvallisilla radoilla, joissa on käytössä erilaisia turvallisuusvarusteita, kuten häkkiturvavöitä ja turvakaaria, jotta kuljettajien turvallisuus on taattu.

Drifting on Suomessa kasvava moottoriurheilulaji, joka tarjoaa haastetta ja jännitystä niin harrastajille kuin ammattilaisillekin.

6.5.2023 –
7.5.2023
RADALLE.com Artukainen Grand Arena DriftingArtukainenDRFKRADALLE URHEILUAUTOILIJAT
10.6.2023FPDA FDS Rd1 KuopioKuopio, Heinjoen moottoriurheilukeskusDRFK, NEAFPSUOMEN DRIFTING RY
17.6.2023 –
18.6.2023
Drift SM PesämäkiPesämäen MoottoriurheilukeskusDRFSMRADALLE URHEILUAUTOILIJAT
1.7.2023FPDA FDS Rd2 KymiringIitti, KymiRingDRFK, NEAFPSUOMEN DRIFTING RY
7.7.2023 –
8.7.2023
DMEC FinlandKauhavaDRFK, NEAFPKOKKOLAN URHEILUAUTOILIJAT
14.7.2023 –
15.7.2023
Drift SM, HyvinkääHyvinkääDRFSMHYVINKÄÄN URHEILUAUTOILIJAT
21.7.2023 –
23.7.2023
RADALLE.com MotoparkMotopark RacewayDRFKRADALLE URHEILUAUTOILIJAT
11.8.2023 –
12.8.2023
Drift SM Ahvenisto, HämeenlinnaAhveniston moottorirataDRFSMRADALLE URHEILUAUTOILIJAT
19.8.2023FPDA FDS Rd3 JyväskyläJyväskylä, KilleriDRFK, NEAFPSUOMEN DRIFTING RY
1.9.2023 –
2.9.2023
Drift SM Powerpark, AlahärmäKauhavaDRFSM, NEAFPKOKKOLAN URHEILUAUTOILIJAT
15.9.2023 –
17.9.2023
RADALLE.com Botniaring Drifting FinalsBotniaringDRFKRADALLE URHEILUAUTOILIJAT
23.9.2023FPDA FDS Finals HonkajokiHonkajoki, Pesämäen MoottorirataDRFK, NEAFPSUOMEN DRIFTING RY

Drifting autot

Drifting on moottoriurheilulaji, jossa autot ajavat ympyrän muotoisella radalla ja pyrkivät ylläpitämään kontrollia ajoneuvon liukumisen aikana. Drifting-autot ovat yleensä varustettu tehokkailla moottoreilla ja erilaisilla muutoksilla, jotka parantavat auton suorituskykyä ja hallittavuutta.

Yleisimmin drifting-autot ovat takavetoisia, mutta nelivetoisia autoja käytetään myös. Takavetoisissa autoissa moottori sijaitsee yleensä auton etuosassa ja vetävät pyörät ovat takana, mikä antaa autolle hyvän tasapainon ja auttaa kuljettajaa hallitsemaan auton liukumista. Nelivetoisissa autoissa taas voimansiirto jakautuu kaikille neljälle pyörälle, mikä auttaa kuljettajaa hallitsemaan auton liukumista paremmin, mutta tekee autosta samalla raskaamman.

Drifting-autot voivat olla peräisin eri valmistajilta, kuten Nissan, Toyota, BMW tai Mazda. Yleisesti käytetyt autot ovat esimerkiksi Nissan Silvia, Toyota Supra, BMW M3 ja Mazda RX-7. Drifting-autot ovat yleensä erittäin tehokkaita ja tehokkuus saavutetaan usein moottorin suorituskyvyn parantamisella. Drifting-autot voivat olla varustettu erilaisilla muutoksilla, kuten turboahtimilla, nokka-akseleilla ja moottorin säätöjärjestelmillä, jotka parantavat auton suorituskykyä.

Lisäksi drifting-autot voivat olla varustettu erilaisilla korimuutoksilla, jotka parantavat auton aerodynamiikkaa ja vakautta, mikä auttaa kuljettajaa hallitsemaan auton liukumista. Esimerkkejä näistä muutoksista ovat erilaiset spoilerit, diffuusorit ja ilmanottoaukot.

Drifting-autot ovat yleensä kalliita ja vaativat paljon huoltoa ja korjausta, mutta ne ovat samalla myös erittäin suosittuja ja hauskat ajaa. Helsingissä voi silloin nähdä näitä autoja näytöksissä.