Valtteri Viktor Bottas

Valtteri Bottas syntyi 28.elokuuta vuonna 1989 Nastolassa. Bottas ajaa Formula 1-sarjaa Mercedes-tallissa kuluvalla kaudella 2021. Seuraavalla kaudella hän ajaa Alfa Romea Racingissa.

Yksityiselämä

Valtteri Bottaksen isä on Rauno Bottas ja äiti Marianne Välimaa. Bottas suoritti peruskoulun Nastolassa, jonka jälkeen hän muutti Heinolaan ja opiskeli siellä ajoneuvoasentajaksi. Varusmiespalvelus sujui Hennalan Urheilukoulussa. Bottas on sotilasarvoltaan korpraali. Bottas harrastaa urheilua monipuolisesti, ja hiihdon, rullaluistelun, pyöräilyn ja lenkkeilyn lisäksi hän käy ampumassa savikiekkoja. Jääkiekkoharrastus jatkui 15-vuotiaaksi saakka, jonka jälkeen hän keskittyi kilpa-autoiluun. Vuodet 2010-2013 hän asui Oxfordissa. Monaco kutsui vuonna 2012. Bottas meni kihloihin Emilia Pikkaraisen kanssa vuona 2015. Seuraavana vuonna he menivät naimisiin. Monacossa vietetyt yhteiset vuodet päättyivät eroon vuonna 2020. Bottas seurustelee Tiffany Cromwellin kanssa.

Formula 1

Bottaksen ensimmäinen Formula 1 -palkintopaikkansa hän saavutti 22. kesäkuuta 2014. Kolmanteen sijaan päättyneet kilpailut ajettiin Itävallan Spielbergissä. Ensimmäisen paalupaikkansa hän ajoi Bahrainin Grand Prix’ssä vuonna 2017. Ensimmäisen voiton hän sai Sotšissa Venäjän GP:ssä vuonna 2017. Tie Formula 1 -kisoihin kulki Formula 3-kisojen kautta. Vuodet 2009-2010 Bottas ajoi Formula 3 eurosarjassa ja kausi 2011 kului GP3- sarjassa. Rata-autoilun GP3 -sarjan mestaruuden hän saavutti voittamalla Italian Monzassa ajetun osakilpailun. Formula 3 -eurosarjaan Bottas osallistui vuonna 2009 ART Grand Prix-tallissa. Tulokaskauden aikana vuonna 2009 hän sijoittui sarjan kolmanneksi, ja hän sai vuoden tulokas -palkinnon. Formula Masters -kilpailun hän on voittanut kaksi kertaa peräkkäin, vuosina 2009 ja 2010. Bottaksen managerina toimii Mika Häkkinen, Didier Coton sekä Christian ”Toto” Wolff.

Kesämökki

Bottaksen Instagram-sivujen mukaan hänellä on meneillään mökkiprojekti Kilpisjärvellä. Tulevan luksusmökin tarkka sijainti on salaisuus. Mökin on tarkoitus valmistua jouluksi. Mökin ikkunoista avautuu upea tunturimaisema. Mökin läheisyydessä on varmasti hiihtämiseen sopivat maastot. Mökistä ei ole paljoakaan tietoa julkisuudessa, mutta Instagram-kuvista voi päätellä mökin olevan kaksikerroksinen. Lähistöllä on joko toinen vastaava mökki tai mökkiin kuuluva lisärakennus. Tumma puu korostaa arktista tunturimaista kauneutta. Mökin päädyssä on suuret ikkunat, joista voi ihailla maisemaa ja revontulia. Formulakausi jatkuu joulukuun puoleenväliin asti, jonka jälkeen Bottas voi toivottavasti viettää aikaa uudella mökillään. 

Duathlon

Valtteri Bottas Duathlon järjestetään 21.8.2022 Pajulahden maisemissa. Maastoduathlon järjestetään jo viidettä kertaa. Duathlon on urheilulaji, joka koostuu kolmesta osuudesta. Juoksuosuutta seuraavan pyöräilyosuuden jälkeen tulee toinen juoksuosuus.  Kilpailla voi joko yksin, kavereiden tai perheen kanssa. Kovakuntoisemmat voivat kilpailla tosissaan, mutta osallistua voi myös rennommalla asenteella. Kilpailupäivänä järjestetään ohjelmaa koko perheelle, joten tapahtumaan voi osallistua, vaikka ei osallistuisikaan kilpailuun. Kilpailussa on haluttu nostaa myös ympäristövastuun merkitystä esiin. Duathlonissa on käytössä minuutin aikasakko niille, jotka roskaavat kilpailun aikana. Tapahtuman hiilijalanjälkeä on pienennetty. Bottas on halunnut tuoda kotipaikkaansa esiin, joten urheilutapahtuma on hyvä keino.

Tiesitkö? Woke on käsite, joka on peräisin Yhdysvalloista. Sillä tarkoitetaan henkilöä, joka tiedostaa sosiaalisen eriarvoisuuden, erityisesti rotusyrjinnän ja rasismin. Poliittisella kentällä lähinnä vasemmisto ja liberalistit käyttävät käsitettä. Käsite on noussut Black Lives Matter -liikkeen kautta julkisuuteen. Woke-termi vilahtelee usein uutisissa, mutta monelle otsikkotason selailijalle termi ei ole tuttu ja uutisen sisältö jää epäselväksi. Iltalehden analyysi: USA:n demokraatit ovat liian ”woke” – äänestäjät vieroksuvat

Mikäli autot kiinnostavat enemmän, www.europeancars.fi sivustolta löytyy laaja valikoima autoon liittyviä uutisia ja tiedotteita. Tiesitkö esimerkiksi, että pandemia on vaikuttanut autoiluun siten, että nuoret ajavat enemmän pandemia-aikana?