Sähköpotkulautayhtiö Voi valmistautuu Tampereen talveen

Sähköpotkulautayhtiö Voi aikoo pitää viime vuoden tapaan sähköpotkulaudat liikenteessä Tampereella myös talviaikaan. Yhtiö ottaa käyttöön muun muassa uuden ominaisuuden, jonka avulla käyttäjä voi rajoittaa automatiikan avulla nopeuttaan. 

Mikromobiiliyritys Voi Technologylle tuleva talvi on jo toinen Suomessa. Käyttäjien turvallisuus on Voille erittäin tärkeää, joten yritys valmistautuu lumiseen talveen erilaisin toimin.

– Sähköpotkulaudoilla on tehty Suomessa jo miljoonia matkoja. Uskon, että näin epidemia-aikana yhä useampi haluaa myös talviaikaan liikkua sähköpotkulaudoilla. Talvi toki tuo mukanaan omia haasteitaan, joihin olemme varautuneet monin eri tavoin, kertoo Voin operatiivisesta toiminnasta Suomessa vastaava Reetta Alastalo

Erityisen rankoissa sääolosuhteissa Voilla on valmius poistaa lautat nopeasti käytöstä etäohjauksen avulla, ja tarvittaessa myös kerätä ne pois. Muuten yhtiö aikoo kuitenkin jatkaa toimintaansa myös talvella.

– Uusi lautamallimme soveltuu entistäkin paremmin talviliikenteeseen isompien pyöriensä ja kehittyneempien jarrujensa ansiosta, Alastalo toteaa.

Yhtiö huoltaa sähköpotkulautojaan aktiivisesti ympäri vuoden, mutta talvikuukausina lautojen kunnon testausta lisätään entisestään. Jos jokin sähköpotkulauta ei läpäise turvatestiä, viedään se korjattavaksi tai tarvittaessa korvataan uudella.

– Viime vuonna saimme talviliikenteestä paljon positiivista palautetta. Laudat olivat esimerkiksi Helsingissä ja Turussa poissa käytöstä vain muutaman päivän, Alastalo sanoo.

Uutuutena nopeutta rajoittava aloittelijatila

Voi aikoo olla yhteydessä paikallisiin toimijoihin, kuten aurausyrityksiin, jotta yritykset voivat yhdessä selvittää, miten rankkojen lumisateiden aikana kannattaisi toimia. Tavoitteena on sujuvoittaa osapuolten toimintaa talvikuukausien aikana. Lisäksi Voi neuvottelee kaupunkien kanssa lautojen pysäköinnistä talvella. Kaikista talvikuukausina tapahtuvista muutoksista tiedotetaan käyttäjille mobiilisovelluksen kautta.

– Käyttäjien kannattaa talviaikaan sopeuttaa nopeuttaan vallitseviin olosuhteisiin ja käyttää tietenkin kypärää. Sovelluksestamme löytyy myös nykyisin aloittelijatila, joka rajaa nopeuden automaattisesti 15 kilometriin tunnissa, Alastalo sanoo.

Talvisähköpotkulautailijan muistilista

1) Ennen kuin lähdet ajoon, tarkista keliolosuhteet. Liukkailla keleillä vähennä vauhtia. 

2) Rajaa nopeus tarvittaessa aloittelijatilan kautta 15 kilometriin tunnissa. Aloittelijatilan voit valita sovelluksen profiilin kautta.

3) Muista kypärä, hansikkaat ja heijastimet vaatteissa.

4) Ennen ajoon lähtöä tarkista, että sähköpotkulaudan jarrut toimivat.

5) Kun lopetat matkan, pysäköi sähköpotkulauta kadun reunaan tai polkupyörätelineiden viereen.