Kimi Räikkönen lopettaa formuloissa

Kimi Räikkönen teki sen, mitä monet ovat odottaneet häneltä jo kauan: ilmoitti lopettavansa formuloissa. Tässä vaiheessa voidaan jo aloittaa vedonlyönti siitä, koska Räikkösen poika pääsee samalle tasolle ajamaan kuin mitä isänsä ajoi?

Kimi Räikkönen ilmoitti eilen lopettavansa tähän kauteen formuloissa ajamisen. Hän kertoi tiedotteessaan tehneensä päätöksensä jo viime talvella. Nyt on aika uusien asioiden. Ja vaikka kausi on vielä kesken, hjän halusi jo tässä vaiheessa kertoa päätöksestään samalla perhettään ja faneja kiittäen.
Kimi kertoi myös että vaikka Formula 1 loppuu, niin monet muut elämässä nautittavat asiat ja uudet kokemukset odottavat.

1991-2021

Räikkönen, 41, aloitti F1-uransa vuonna 2001 Sauberin ratissa. Upean tulokaskauden myötä suomalainen pestattiin maanmies Mika Häkkisen korvaajaksi kärkitalli McLarenille seuraavaksi kaudeksi. Hän on ollut jäämiesmäiseen tapaansa oma itsensä koko 20 vuotta, mitä hän oli mukana formuloissa.

20 vuotta sitten nuori ja tuntematon suomalainen tarvitsi poikkeusluvan, jotta sai ajaa uransa ensimmäiset F1-kilpailut Sauber-tallissa. Poikkeusluvalle oli tarvetta, koska 21-vuotiaan Kimi Räikkösen katsottiin olevan liian kokematon kilpa-ajaja kuninkuusluokkaan.

Maailmanmestari 2007

Vuonna 2007 Räikkönen siirtyi Ferrarille. Ensimmäinen vuosi toi välittömästi maailmanmestaruuden ikimuistoisella tavalla, kun Räikkönen nousi kauden päätöskisassa pistekärkeen yhden pisteen erolla. Hän on yhä viimeisin Ferrari-kuski, joka on voittanut maailmanmestaruuden. Räikkösen ohella suomalaisista Formula ykkösten maailmanmestaruuden ovat voittaneet Keke Rosberg (1982) ja Mika Häkkinen (1998 ja 1999).

Räikkönen on voittanut urallaan 21 osakilpailua, ajanut paalupaikalle 18 kertaa ja noussut palkintopallille 103 otteeseen. MM-pisteitä hän on kerännyt 1 865 kappaletta.