Jyväskylän yliopisto paransi sijoitustaan maailman parhaiden tutkimusyliopistojen listalla

Jyväskylän yliopisto sijoittui välille 351-400 tutkimuspainotteisia yliopistoja vertailevalla Times Higher Education World University Rankings (THE) -listalla.

Ylistön rakennukset Jyväsjärven rannalla ovat osa Jyväskylän yliopiston kampusta.
Ylistön rakennukset Jyväsjärven rannalla ovat osa Jyväskylän yliopiston kampusta.

Kaikkiaan vertailuun oli otettu mukaan lähes 1700 maailman huippuyliopistoa. Suomalaisten yliopistojen vertailussa yliopisto nousi 6. sijalle.

Yliopiston sijoitus oli viime vuoden listauksessa välillä 401-500. Vertailussa lasketaan tarkka sijoitus ainoastaan 200 parhaalle yliopistolle.

Vertailun arviointikriteereissä painoarvo on 60-prosenttisesti tutkimuksessa, sen volyymissä, rahoituksessa, tieteellisten julkaisujen vaikuttavuudessa ja yliopiston maineessa globaalissa tiedeyhteisössä. Kaikkiaan tulosindikaattoreita on 13, ja ne mittaavat tutkimuksen lisäksi opetusta (30 %), kansainvälisyyttä (7,5 %) sekä yritysyhteistyötä ja innovaatioita (2,5 %).

– Olen erinomaisen iloinen ja ylpeä tuloksestamme. Erityisesti mieltäni lämmittää tieteellisen vaikuttavuutemme kasvu siteerausten määrällä mitattuna. Tämä kertoo tutkimuksemme kiinnostavuudesta, korkeasta tieteellisestä tasosta ja lisääntyneestä näkyvyydestä globaalissa tiedeyhteisössä. Tutkijamme ovat tehneet kerrassaan hienoa työtä, vararehtori Henrik Kunttu kiittää.