Janni Hussi

Janni Johanna Hussi on syntynyt 14. syyskuuta 1991 Kuusankoskella. Kymenlaaksossa sijaitseva Kuusankoski kuuluu nykyisin Kouvolaan. Hussi on mediapersoona, fitnessmalli, liikunta-alan yrittäjä, juontaja, bloggaaja ja tubettaja. Hussi on tunnettu niin televisio- kuin radioesiintymisistäänkin.

Yrittäjyys ja ura

Kuva Saku Tiainen

Hussi ryhtyi yrittäjäksi 19-vuotiaana. Hussi on tehnyt runsaasti erilaisia mallintöitä sekä Suomessa että kansainvälisesti julkaistuihin muoti- ja fitnesslehtiin. Hän on myös tunnettu yritysmainos- ja katalogimalli. Hän on myös juontanut paljon erilaisia tapahtumia, yritystilaisuuksia ja messuja. Urheilullinen Hussi on myös opiskellut liikunta-alaa ja valmistunut Suomen urheiluopistosta liikuntaneuvojaksi vuonna 2012. Spartan Bodyweight -ohjaajaksi hän valmistui 2015. Hussin radioura alkoi siitä, että hänet pestattiin Radio Suomipopin viikonloppulähetysten juontajaksi tammikuussa 2020. Samaisen radioaseman aamulähetykseen Aamulypsyyn hänet pestattiin syksyllä 2020 aluksi Anni Hautalan äitiyslomasijaiseksi. Pesti jatkuu Hautalan äitiysloman loputtua. Sanavalmiina Hussi sopii hyvin Aamulypsyn juontajatiimiin.

Fitnessura

Jutta Larm (ent. Gustafsberg) luotsasi vuonna 2010 fitnessmallikilpailua, jonka Hussi voitti. Voitto toi sopimuksen Promodel-mallitoimiston kanssa. Hussi jatkoi kilpailuraa vielä muutaman vuoden ajan. Fitness Calssics 2012 -kilpailuissa hän sijoittui kolmannelle sijalle. Bikinifitnessin Suomenmestaruuskisoihin hän osallistui vuonna 2014 juniorisarjassa, jolloin hän tuli toiseksi. Hussi kuitenkin koki kilpailut liian stressaaviksi ja uuvuttaviksi ja menestyksestä huolimatta lopetti kilpailemisen. Urheilua hän ei kuitenkaan jättänyt. Hussi tarjoaa muun muassa erilaisia verkkovalmennuksia kuntosaliharjoittelun tueksi. Hussi puhuu kivan ja hauskan liikkumisen puolesta.

Enduropyöräily

Vauhdista pitävä Hussi harrastaa hieman yllättävästi enduropyöräilyä. Se on hauska, vauhdikas ja haastava laji. Endurossa ajetaan moottoripyörällä ennalta määrätty reitti aikaa vastaan. Laji kiehtoo monia sen ajosilmää korostavien reittien ja teknisyyden takia. Hyvän peruskunnon lisäksi ajajalta vaaditaan pyöränkäsittelytaitoa. Ei ihme, että Hussi on innostunut lajista. Lajin pariin Hussin houkutteli ystävä, joka on harrastanut enduropyöräilyä kauan. Hussi suhtautuu lajiin sen verran vakavasti, että on hankkinut itselleen valmentajan. Sanna Kärkkäinen valmentaa Hussia kerran viikossa.

Yksityiselämä

Hussi kirjoitti ylioppilaaksi keväällä 2010 Kouvolan Lyseon lukiosta. Nuoruudessaan hän harrasti kolmetoista vuotta jalkapalloa. Pelin tiimellyksessä sattui onnettomuus, jossa hänen polvensa loukkaantui. Kuukauden harjoitustauko ei riittänyt, vaan hän joutui lopettamaan jalkapallon pelaamisen. Potkuista aiheutuva kova ja tärähtävä kuormitus oli liian rankkaa hänen polvelleen. Jalkapallon tilalle tulikin treenaaminen kuntosalilla. Hussi seurusteli vuoden 2012-2016 Yhdysvalloissa NHL-jääkiekkoa pelaavan Lauri Korpikosken kanssa. Eron jälkeen uusi rakkaus löytyi vuonna 2018 Joel Harkimon kanssa. Hussi ja Harkimo ovat kihloissa, ja he rakennuttavat omakotitaloa. Hussi on jakanut sosiaalisessa mediassa myös paljon kuvia rakkaasta Harri-koirastaan.

Terveysongelmat

Hussi kärsi nuoruudessaan syömishäiriöstä. Fitness -kilpailut laukaisivat syömishäiriön uudelleen ja Hussi on julkaissut kuviaan syömishäiriöajoilta ikään kuin varoitukseksi muille. Hussi on myös kertonut noudattaneensa pakkomielteisesti grammantarkkaa ruokavaliota samalla kun treenasi rankasti. Kuluttava treenaaminen ja liian niukka syöminen aiheuttivat ajoittain ahmimishäiriöitä, joista hän rankaisi itseään vielä kovemmilla treeneillä. Hussi on kertonut avoimesti siitä, miten onneton hän oli syömishäiriöaikana huolimatta siitä, että somessa hän teeskenteli olevansa onnellinen. Kilpailu-uran lopetettuaan myös suhde ruokaan on muuttunut normaaliksi. Hän muistuttaakin nykyisin ihmisiä siitä, että on hyvä noudattaa kultaista keskitietä, eikä suhtautua liian tiukasti ruokavalioon tai treenaamiseen. Vuonna 2019 hän sairastui syöpään, joten terveyden kanssa on riittänyt ongelmia terveellisistä liikuntatottumuksista huolimatta. Tarkka Hussi huomasi ihossaan muutoksia, ja hakeutui lääkäriin. Diagnoosiksi hän sai dermatofibroomasarkooman eli ihon harvinainen pahanlaatuinen sidekudoskasvain. Syöpä leikattiin kahdessa erillisessä leikkauksessa, jotta syövän uusiutumisen riski saatiin minimoitua. Hussi kannustaakin kaikkia tutkimaan ihoaan ja tarkistuttamaan ihomuutoksensa ja luomensa riittävän ajoissa lääkärissä.