IMATRAN SEUTU KIINNOSTAA SIJOITTUVIA YRITYKSIÄ

Rajan läheisyys ja Etelä-Suomea edullisemmat kiinteistökustannukset ovat suurimmat houkuttimet yrityksille sijoittua Imatran seudulle. Epävarmuustekijänä yritykset kokevat ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden.

Imatran Seudun Kehitysyhtiö-Kehyn myyntipäällikkö Janne Saharinen on puolen vuoden aikana houkutellut uusia sijoittujia Imatran seudulle.

-Osa työpöydästäni täyttyy Imatran ja seutukuntien sijoittumismyyntiin liittyen ja osa neuvotteluista käydään Lappeenranta – Imatra Ekosysteemisopimuksen hengessä. Tehtäväni on siis hankkia lisää liidejä ja uusia neuvotteluja potentiaalisten yritysten ja Imatran välillä, Saharinen kertoo työstään.

-Imatran Invest in -toiminta on löytynyt ja se näkyy suorina yhteydenottoina Imatran kaupungille, Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:n kontaktien kautta ja Kehyyn tulleina yhteydenottoina, Saharinen jatkaa.

Imatralla ollaan sijoittuvien yritysten kilpailussa oikealla polulla

Imatran seutu koetaan kiinnostavana, sillä yrityskiinteistöille hintataso on täällä maltillinen. Miinuksena voidaan mainita, että isompia yrityksiä huolettaa osaavan työvoiman saatavuus ja kivijalkakauppiaat kaipaavat etenkin venäjänkielisiä asiakaspalvelijoita.

-Puhun asiakkaille paljon Mioni-strategiasta, mikä on hyvällä pohjalla ja se kiinnostaa. Vielä kun Pelkolan alue saadaan valmiiksi, niin kaupungilla on valmiudet ottaa vastaan isompiakin toimijoita.

Oman kokemukseni perusteella Imatra on oikealla polulla. Matka yrityksen sijoittumiseen tai laajentumiseen uudelle paikkakunnalle on pitkä, ja loppusuoralla myös valtion tekemisillä on merkitystä, Saharinen kuvailee.

Kehyn toimitusjohtaja Antti Oravuon mukaan Imatran seudulla on hyviä edellytyksiä onnistuneelle sijoittumismyynnille.

-Kohderyhmien valinnassa on painotettu erityisesti alueemme vahvuuksiin, kuten suurteollisuus, Imatran kaupungin ja seutukuntien matkailuun tehdyt panostukset, logistinen sijainti sekä maakunnan oppilaitosten tarjoama osaamispotentiaali. Joka tapauksessa sijoittumismyynti on pitkäjänteistä työtä, jossa pikavoittoja ei jaeta, Oravuo muistuttaa.

Myyntiakatemiasta Kehyn myyntipäälliköksi

Kehy käynnisti vuonna 2021 Myyntiakatemian kautta sijoittumismyynnin Lappeenranta-Imatra Ekosysteemisopimus-hankkeella ostopalveluna. Projekti napsahti silloin ensimmäisen kerran Saharisen eteen.

-Sitouduin ohjelmaan jo tuossa kohtaa ja ensimmäisten parin kuukauden aikana oma tieto ja tuntemus Imatran + seutukuntien mahdollisuuksista jäsentyi paremmin. Projektin alussa ostopalveluna toteutettujen liidien analysointi realisoi nopsaan työpöydälle potentiaaliset tulijat, Janne kertoo.

Jannella on vahva kokemus hotelli- ja ravintola-alalta, B2B yritysmyynnistä ja asiakkuuksien hoitamisesta. Ostopalveluna alkanut Imatran seudun sijoittumismyynnin projekti johti lopulta myyntipäälliköksi Imatran Seudun Kehitysyhtiöön, jossa hän aloitti vuoden 2022 alussa.

-Kehy mahdollistaa kunnolliset työkalut, ei olla enää kokonaan ostopalvelujen varassa. Omat kontaktit, laajat monialainen verkosto auttaa taustalla. Pystyn tuomaan oman kokemukseni yritysasiakkuuksien hankinnasta/hoidosta Kehyn asiantuntijoiden käyttöön. Toivottavasti tehokas tiimimme saa jotakin uutta omaan tekemiseensä myös minun kauttani, Janne toivoo.