Helsingissä pääsee julkisen liikenteen lipulla merimatkalle

Suomenlinna on mitä parhain päiväretkikohde. Uusi digiopas auttaa suunnittelemaan itselle mieluisan Suomenlinna-retken.

Helsingissä pääsee pienelle merimatkalle julkisen liikenteen lipun hinnalla. Merimatkan jälkeen kohteessa eli Suomenlinnassa odottaa paljon koettavaa kaikenikäisille. 

– Suomenlinna eli ”Suokki” on kokemusten aarreaitta, ja uusi digiopas pitää huolta, ettei mikään mieluinen kohde jää näkemättä. Suomenlinnan matkailuasiantuntija Milla Öystilä toteaa digioppaan syntyneen yleisön toiveesta. 

Oppaasta löytyvät kattavasti Suomenlinnan palvelut: ravintolat, kahvilat, museot, nähtävyydet. Mikä parasta, digiopas neuvoo reitit niihin kaikkiin. Suomenlinnan hoitokunta sai aiemmin paljon kyselyjä siitä, milloin lähtee seuraava lautta, missä on lähin kahvila ja missä tietty museo sijaitsee. Nyt kaiken pystyy tarkistamaan helposti digioppaasta. 

Kyseessä ei ole ladattava sovellus, vaan opas toimii nettiselaimessa ja sitä on helppo käyttää mobiililaitteella. Digioppaaseen voi vaikkapa laittaa valmiiksi reitin, jonka varrelta löytyvät itselle mieluisat kohteet. 

Paljon näkemistä ja kokemista

Öystilä on silminnähden innostunut kertoessaan, mitä kaikkea näkemisen ja kokemisen arvoista Suomenlinnassa on. Hän toteaa monen Suokki-konkarinkin saattavan löytää digioppaan avulla uutta. Suojaisessa paikassa saattaa olla kahvila, tai rakennus, jota ei ole aiemmin huomannut.  

Öystilä mainitsee esimerkkinä Suomenlinnan lelumuseon, joka sijaitsee yksityisessä venäläisessä puuhuvilassa. 

Leikkikalujen lisäksi rakennus on itsessään näkemisen arvoinen. Museon yhteydessä on viehättävä Café Samovarbar, jossa kaikki tarjoilut on itse tehtyjä, ja tarjolla on laaja valikoima maistuvia teelaatuja. Ja sitten on pieni, nostalgisia matkamuistoja myyvä museopuoti, Öystilä sanoo. 

Koe Suomenlinna pelillisin keinoin

Myös muuta aivan uutta on tulossa, sillä tulevana kesänä Suomenlinnan historiaan pääsee tutustumaan pelillisin keinoin. Peli on syntynyt  Suomenlinnan hoitokunnan, Helsingin kaupungin, opettajien ja peliyrityksen yhteistyönä. 

– Peli on suunniteltu ensisijaisesti vitos-kutosluokkalaisille, mutta se sopii mainiosti myös lapsiperheille tai miksei kaveriporukallekin. Peli elävöittää Suomenlinnan vierailua ja opastaa hauskojen ja haastavienkin tehtävien avulla upeille näköalapaikoille Suomenlinnan tarinoiden ääreen. AR-tekniikkaa hyödyntävä peli tulee huhti-toukokuun aikana pelikauppoihin ilmaiseksi ladattavaksi. 

Öystilä muistuttaa, ettei Suomenlinnaan ole pääsymaksua ja lautalla riittää julkisen liikenteen lippu. Saari onkin mitä mainioin kohde päiväretkelle tai piipahdukselle. 

– Kaiken lisäksi kyseessä on Unescon maanperintökohde. Suomenlinna on arvotettu korkealle.

www.suomenlinna.fi

Teksti: Tiina Örn, Kuva: Viestintätoimisto Drum