Valokeilassa Vappu Pimiä

Vappu Marjaana Pimiä on syntynyt 16. toukokuuta 1978 Helsingissä. Hän on tunnettu juontaja ja radiotoimittaja. Pimiä esiintyi vuonna 1996 elokuvassa Tyttöjä ja jäätelöä, jossa hän näytteli Noora Uusitaloa. Lukion jälkeen Pimiä haki teatterikouluun, mutta opiskelupaikka jäi saamatta. HEO:n radiotoiminnan linjan opinnot päättyivät vuonna 2000. Valmistumisen jälkeen Pimiä on käynyt erilaisia esiintymistaidon kursseja.

Ura alkaa

Pimiä tuli TV-katsojille tutuksi vuosina 2001-2003 MTV 3 chat -ohjelman juontajana. Seuraava työpaikka löytyikin radiojuontajana ensin Kiss FM:llä ja sen jälkeen Voicella. Vuosien 2007-2010 Pimiä juonsi Voicella nimikkolähetystään iltapäivällä. Radion jälkeen oli aika palata takaisin televisioon. Vuosien 2005-2006 aikana Pimiä juonsi Big Brother Extra -ohjelmaa. Sen jälkeen Pimiä nähtiin Big Brother Talk Shown juontajana vuosina 2007-2009. Vähitellen Pimiästä oli tullut tuttu tv-kasvo. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kolmannen tuotantokauden kilpailijana vuonna 2008 Pimiä tanssi Jani Rasimuksen kanssa kuudenneksi. Seuraavana vuonna Pimiä oli ohjelman juontajana Marco Bjurströmin kanssa. Pimiä jatkoi Tanssii tähtien kanssa ohjelman juontajana myös viidennellä tuotantokaudella vuonna 2010 Mikko Leppilammen kanssa. Juontajapari jatkoi myös kuudennella tuotantokaudella syksyllä 2011. Lisäksi Pimiä juonsi syksyn 2010 aikana esitetty Vappu tähtien kanssa talk show’ta, jossa käytiin läpi Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tapahtumia ja haastateltiin kilpailijoita. Pimiä oli juontamassa myös sarjan kahdeksatta tuotantokautta.

Juontotöitä

Pimiä on juontanut Miss Suomi -kilpailuja vuosina 2010 ja 2011. Korkojen kera talk show yhdessä Jenni Pääskysaaren kanssa nähtiin televisiossa vuosina 2011-2013. Pimiä on ollut myös tuttu radioääni sekä Novalla että The Voice-radiokanavilla. Pimiä on vahvistanut uraansa juontajana muun muassa AVA:lla esitetyssä Erilaiset äidit -vauvaohjelmassa. Pimiä on tuttu näky myös useissa ruokaohjelmissa. Ruokaohjelma Vapun valtakunta nähtiin televisiossa vuonna 2014. Tammikuusta 2016 alkaen Pimiä on ollut tuttu näy Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman yhtenä juontajana. Pimiä on juontanut myös muun muassa Maajussille morsian -ohjelmaa. Pimiä on valovoimainen juontaja, jonka rennon rempseä tyyli miellyttää monia. Pimiä ei jää sanattomaksi missään tilanteessa, joten saamme varmasti myös jatkossakin nauttia Pimiän rennosta sanailusta.

Perhe

Pimiän ensimmäinen avioliittoa päätyi eroon vuonna 2008. Vuonna 2013 oli toisen avioliiton aika, jolloin Pimiä avioitui liikemies Teemu Huuhtasen kanssa. Heidän perheeseensä kuuluu myös kaksi tytärtä, jotka ovat syntyneet vuosina 2012 ja 2015. Huuhtanen on pysytellyt muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pois julkisuudesta. Myöskään lapsia ei ole näkynyt useinkaan julkisuudessa. Pimiä on kertonut useissa haastatteluissa, että he viettävät mielellään aikaa kesämökillään Salossa aina kun mahdollista. Kesämökin lähimaastoissa onkin hyvä lenkkeillä ja sienestää vaikka koko perheen voimin. Perhe on Pimiälle tärkeä voimavara, ja hän on kertonut useissa haastatteluissa myös parisuhteen ongelmista ja niistä selviämisestä.

Yrittäjyys

Pimiä on vahvasti yrittäjähenkinen, joten yritysrintamalla on monta rautaa tulessa. Pimiä onkin mukana Suomen laiturikaupassa, Ruokaboxissa ja Kiitollisuuskoulussa oman yritystoimintansa Dark May Oy:n lisäksi. Pimiä on myös osakkaana muutamassa yrityksessä. Pimiä on myös suunnitellut emaliastiaston Muurlalle ja tehnyt yhteistyötä Jokipiin Pellavan kanssa. Myös sosiaalinen media työllistää Pimiää. Erilaisten työkuvioiden kautta Pimiä on verkostoitunut laajasti, joten voi olla, että tulevaisuudessa nähdään paljon uusia yhteistyökuvioita.  Pimiä kertoo haastatteluissa myös avoimesti kiinnostuksestaan varallisuuteen, sijoittamiseen ja säästämisestä. Pimiän ajatuksia sijoituksistaan ja vaurastumismotivaatiosta voi lukea kirjasta Vaurastu kuin nainen. Moni julkisuudenhenkilö välttelee rahankäytöstä puhumista, joten Pimiä on virkistävä poikkeus. Pimiällä on myös rohkeutta kertoa epäonnistuneista sijoituksistaan, kuten luomuruokakauppaidea, josta ei tullutkaan mitään. Epäonnistumisista oppii, ja Pimiä kertookin avoimesti mitä hän on mistäkin oppinut. Pimiä toimiikin esikuvana monelle nuorelle yrittäjälle, joka haaveilee vaurastumisesta.