Sauli Kemppainen avaa ravintolan Helsingin Konepajalle

Fredriksbergin taloon, Helsingin Konepajan alueelle avataan elokuussa 2022 ravintola, jota johtaa pitkän kansainvälisen uran tehnyt kokki Sauli Kemppainen. Kemppainen on jo aloittanut uuden ravintolan suunnittelun – konseptin suunnittelu, avainhenkilöiden kiinnittäminen ja muut valmistelut ovat hyvässä vauhdissa.

Sauli Kemppainen kuva: Tommi Anttonen
Sauli Kemppainen kuva: Tommi Anttonen

Sauli Kemppainen tunnetaan kansainvälisen uran tehneenä ja useamman kerran ulkomailla Michelin-tähdillä palkittuna kokkina. Berliinistä vuoden 2021 alussa koronan takia Suomeen palannut Kemppainen on kuluvan vuoden aikana tehnyt erilaisia projekteja, mutta keskittyy nyt pelkästään tulevaan ravintolaansa.

Korona on sotkenut minunkin elämääni sekä Berliinissä että täällä Suomessa, mutta nyt on aika katsoa eteenpäin ja ottaa uusi askel. Olen todella innoissani päästessäni toteuttamaan visiotani”, Kemppainen kertoo.

Kemppaisen tuleva ravintola avataan uudistuvalle Konepajan alueelle valmistuvaan Fredriksbergin kiinteistöön katutasolle. Samaan kiinteistöön rakentuu myös uusi Pöllölaakso eli MTV:n uudet toimitilat. Ravintolastaan Kemppainen tekee aamusta iltamyöhään palvelevan ravintolan, jonka ytimessä on hänelle ominainen laadukas ja suurella sydämellä tehty ruoka.

Haluan ravintolasta mutkattoman, laadukkaan sekä hintatasoltaan helposti lähestyttävän. Tärkeintä on aina kokonaisuus panostamme henkilökuntaan, palveluun ja tunnelmaan. Haluan, että ravintolassani viihdytään. Sama intohimo, jolla olen keittänyt aina, tulee näkymään uudessa ravintolassa, kylläkin uusilla twisteillä maustettuna.”

”Menu on vielä kypsymisvaiheessa. Siihen liittyen suunnittelen pientä yllätystä ruokakonseptia, jollaista Suomessa ei ole totuttu näkemään”, Kemppainen paljastaa.

Ravintolan omistaa Kanresta Oy, joka toimii taustalla Kemppaisen johtaessa sekä kehittäessä ravintolaa itsenäisesti.