​Hesperia is back! ─ Ainutlaatuisen hotellin lähes 50-vuotinen tarina on tuotu uudistusten myötä tähän päivään

Mannerheimintien legendaarinen hotelli Crowne Plaza Helsinki – Hesperia on avattu jälleen tänään maanantaina 5.10. lähes 10 kuukautta kestäneen uudistusprojektin jälkeen. Suurimman muutoksen kokivat katutason hotelliaula, ravintolamaailma, vastaanotto sekä hotellin lähes 350 huonetta. Hotellin uuden ilmeen suunnittelusta vastasi helsinkiläinen sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

Tämänhetkisestä tilanteesta huolimatta kansainväliseen Intercontinental Hotels Group -hotelliperheeseen kuuluvaa Crowne Plaza Helsinki – Hesperia -hotellia operoiva Scandic Hotels Oy katsoo tulevaisuuteen.

”Uskomme, että tulevaisuudessakin Helsinki ja Suomi koetaan mielenkiintoiseksi matkailu- ja kongressimaaksi”, vakuuttaa Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö. ”Kansainvälisiä asiakkaita odotellessa toivomme myös kotimaisten matkailijoiden, tapahtumajärjestäjien ja -vieraiden löytävän uudestaan tämän monille entuudestaan tutun hotellin”, jatkaa Käyhkö.

”Uudistunut Crowne Plaza Helsinki – Hesperia tarjoaa välittömän huomaavaista ja korkeatasoista palvelua kansainvälisessä ilmapiirissä. Hotellissa voi yhdistää niin työ- kuin vapaa-ajan rennosti ja laadukkaasti. Meillä on monipuolisia tiloja kokouksiin ja tapahtumiin 15 kokoustilassamme sekä Hesperia Ballroom -juhlatila jopa 1 000 hengelle”, kertoo hotellinjohtaja Saija Savela-Palovaara. Kokous- ja tapahtumatilojen viihtyisyyttä ja kokoustekniikkaa on uudistettu tämän päivän tarpeisiin.

Lähiympäristö inspiroi uuteen ilmeeseen

Hotellin uudistamiseen valikoitui kansainvälisestikin ansioitunut suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

”Toimistollemme tämä oli unelmaprojekti. Oli mahtavaa päästä herättelemään Hesperian kaltaista aikansa huippusuunnittelijoiden luomusta uuteen kukoistukseen”, sanoo projektista vastannut sisustussuunnittelija Vertti Kivi.

”70-luvulta periytyvässä glamouria tihkuvassa historiassa oli mistä ammentaa. Tavoitteenamme oli luoda hotelliin tämän ajan ja Hesperian henkeen sopiva ylellinen, mutta lämminhenkinen tunnelma ja tuoda se tähän päivään tekemällä siitä helpommin lähestyttävän. Tästä syystä muutimme kulkureittejä sekä sisääntulon paikkaa, ja loimme aulan yhteyteen kutsuvia olohuoneenomaisia oleskelu- ja työskentelytiloja, jotka ovat myös kaupunkilaistan käytössä. Avasimme hotellia ajatuksellisesti myös Töölönlahden suuntaan hyödyntämällä Töölönlahden inspiroimia graafisia aiheita aulan lisäksi huoneissa. Yhdistämällä rakennuksen ryhdikkäisiin elementteihin pyöreämpimuotoisia kalusteita ja mattografiikoita saimme aulakerrokseen toivomaamme kepeän flown, joka kutsuu viihtymään”, kertoo Kivi.

Ravintola Hesperia palaa takaisin

Tyylikäs ja tunnelmallinen Hesperia Restaurant & Bar on katutason näkyvimmällä paikalla. Uusi ravintola, aulabaari sekä elegantti hotelliaula muodostavat viihtyisän kokonaisuuden, toimien olohuoneena niin hotellivieraille kuin kaupunkilaisille.

”Ravintolan nimi ja menun klassikkoannokset sekä baarin menneiden vuosien suosikkidrinkit kunnioittavat hotellin historiaa. Yökerhoa emme tuo takaisin, mutta sambakarnevaalit saatetaan nähdä vielä tähän päivään tuotuna”, paljastaa Savela-Palovaara.

Kaupungin tyylikkäimpiin kuuluva aamiaishuone palvelee myös kaupunkilaisia ja Hesperia-ravintola tarjoaa mutkattomia makuja lounasajasta iltamyöhään. Taitava kansainvälinen pianisti viihdyttää kolmena iltana viikossa hotellin aulabaarissa.

Huoneet muuntuvat käyttötarkoituksen mukaan

Hotellin lähes 350 Crowne Plaza WorkLife -huonetta mahdollistavat vieraille joustavan siirtymisen työn ja rentoutumisen välillä sekä mahdollisimman hyvän nukkumismukavuuden Sleep Advantage -uniohjelman myötä. Hyvin varusteltujen standard-huoneiden lisäksi tilavat superior-huoneet ja Junior Suitet tarjoavat lisämukavuutta. Yhdeksännen kerroksen Club-huoneet ja sviitit tarjoavat arjen ylellisyyttä ja luksusta sekä oman Club Loungen, jossa on tarjoilua aamusta iltaan.

Hotellihuoneiden ja yleisten tilojen uusi langaton WiFi-järjestelmä – IHG Connect – tarjoaa kaikille tasalaatuisen yhteyden sekä IHG Rewards Club -jäsenille vaivattoman kirjautumisen ja lisäpalveluita ympäri maailman. Huonepalvelu toimii 24 tuntia vuorokaudessa, joten ruokailu onnistuu myös huoneessa.

Turvallista vierailua hotellissa

Jo vuonna 2015 lanseerattu IHG Way of Clean -ohjelma on sitouttanut hotellimme korkeatasoiseen siisteyteen, jota nyt korona-aikana on tehostettu. Lisäksi hotelli on IHG:n Meet with Confidence -ohjelman myötä sitoutunut korkeatasoiseen puhtauteen ja vieraiden hyvinvointia tukeviin käytäntöihin. IHG Clean Promise takaa hotellin vieraillemme, että he voivat majoittua ja kokoustaa turvallisesti ja rauhallisin mielin.


Crowne Plaza Helsinki – Hesperia

  • Rakennettu 1972, uudistus ja Crowne Plaza avaus 2005, uudistus 2020
  • 349 huonetta ja sviittiä, Club Lounge
  • Hesperia Restaurant & Bar 180 paikkaa
  • Työskentelytilaa aulassa
  • 15 kokoustilaa ja Hesperia Ballroom
  • Maksullinen parkkihalli 70 ajoneuvolle
  • Autopesula
  • Kuntokeskus Forever Töölö

Lue lisää osoitteessa https://helsinki.crowneplaza.com/