Sami Kurosen grillissä

Kuva: Nelonen Media

Sami Kuronen on tullut monelle suomalaiselle tutuksi monien eri tv-formaattien kautta, ja sitä ennen ja nykyään myös radiotyönsä kautta – hänet on valittu myös vuoden seksikkäimmäksi.

Kuronen on kotoisin Uudestakaupungista. Hänen radiouransa sai alkunsa paikallisen nuorisotalon DJ- ja radioavustajakursseilta. Työmäärän kasvaessa nopeasti Kuronen jätti lukion kesken vanhojen tanssien jälkeen.

Kuronen aloitti juontajauransa 15-vuotiaana vuonna 1989 Uudessakaupungissa Radio UBC:ssä. Hän siirtyi turkulaiselle Auran Aallot -kanavalle vuonna 1996, mistä siirtyi vuosiksi 2007–2012 Radio Aaltoon. Vuosina 2012–2019 hän oli juontaja Radio Suomipop -kanavalla, kunnes vuonna 2020 siirtyi takaisin Radio Aaltoon. Radio Aallon lakkauttamisen jälkeen Kuronen siirtyi HitMixille vuonna 2021.

Lokakuuhun 2019 mennessä Kuronen oli tehnyt uransa aikana 6 670 suoraa lähetystä, joka olisi yhteen putkeen tehtynä noin 26 680 tuntia eli 1 111 päivää eli reilut 37 kuukautta eli reilut 3 vuotta. Huhtikuussa 2004 Kuronen teki talk show -juontamisen ennätyksen juontamalla ohjelmaa yhtäjaksoisesti 50 tuntia.

Televisiossa Kuronen on nähty muun muassa Suomen Unelmien Poikamies, Toisenlaiset äidit ja Stage -ohjelmien juontajana sekä useiden Miss Suomi -kilpailufinaalien juontajana. Temptation Island Suomi -ohjelman juontajana Kuronen on toiminut keväästä 2015 alkaen.

Kuronen on kirjoittanut yhdessä Ilkka Ihamäen kanssa Otavan kustantaman Sensuellit iltasadut -nimisen ”aikuisten satukirjan”, joka ilmestyi joulukuussa 2020. Hän on aiemmin tehnyt myös kaksi reseptikirjaa, Elämäni reseptit (2019) ja yhdessä veljensä Pasi Kurosen kanssa lasten keittokirjan Junnut kokkaa (2020).

Kesällä 2016 Seiskan lukijat valitsivat Kurosen seksikkäimmäksi kesäkolliksi. Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sami_Kuronen

Mediassa monesti puhutaan Kurosen grillistä, mutta kuinka moni tietää, että hänen firmansa nimi on nimenomaan Kurosen Grilli Oy.

Televisiossa juuri nyt

Tällä hetkellä Samilla pyörii LIV-kanavalla hänen makumatka Saimaalla -ohjelma, mikä esittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria, puhtaita raaka-aineita ja ruokatuotteita sekä ainutlaatuisia matkailukohteita.

Kuronen kotona

Kurosesta löytyy tarinoita jos jonkinlaisia, eikä mikään ihme että monet niistä liittyvät hänen ohjelmiinsa, naisystäviin ja ruokaan – mm. tarina hänen keittiönsä puhtaudesta. Sami Kurosen keittiö on huomattavan siisti ja toimiva. Tyttären ollessa kotona hän valmistaa ruoan joka päivä tasan kello viideksi – tai tilaa noutoruokaa.

Aikaisina aamuina hän on napannut esimerkillisen siistin keittiönsä jääkaapista rahkan ja pakastimesta marjasekoituksen ja surauttanut itselleen nopean smoothien. Hän ei halua lähteä kotoa töihin syömättä mitään.

Keittiökoneita Kurosella ei ole juuri ollenkaan: vain blenderi ja kahvinkeitin.