Pari erilaista vaatekaappia ja yöpöytää joita sinun pitäisi harkita kotiisi

”Kotini on linnani” on sanonta, jonka monet ovat varmasti kuulleet. Tämä kertoo siitä, että useimmat meistä panostavat kodin sisustukseen sekä ylläpitoon paljon, vietämmehän siellä suurimman osan ajastamme. Kodin huoneista keskeisimmät lienevät keittiö, olohuone sekä makuuhuone. Tässä artikkelissa keskitytään makuuhuoneeseen ja esittelemme pari erilaista vaatekaappia ja yöpöytää, joita sinun kannattaa harkita myös omaan makuuhuoneeseesi.

Makuuhuoneen sisustamisen uudet tuulet

Useimmilla meistä on makuuhuoneessa sängyn vierellä yöpöytä ja seinillä vaatekaappi. Käytännössä yöpöytä on pieni pöytä tai taso, jolle voi laittaa tavaroita, kuten vaikka juomalasin, puhelimen, herätyskellon, kirjoja, valaisimen ja niin edelleen. Meillä on ollut usein tapana sisustaa makuuhuone symmetrisesti. Tämä tarkoittaa yöpöytien osalta sitä, että ne ovat usein olleet molemmilla puolin sänkyä. Viimeisten kuluneiden vuosikymmenten saatossa tätä tuttua kaavaa on kuitenkin rikottu, eikä se enää ole mikään ehdoton sääntö. Voisi ehkä sanoa, että ainoastaan mielikuvitus on rajana siinä, miten makuuhuoneensa sisustaa nykyään. 

Näyttävät ja käytännölliset vaatekaapit makuuhuoneeseen?

Toinen tärkeä elementti makuuhuoneeseen on vaatekaappi. Vaatekaappien suhteen on myös paljon eri vaihtoehtoja ja ainoastaan mielikuvitus on rajana tässäkin sisustusprojektissa. Vaatekaappia valittaessa keskeinen tekijä on sille käytettävissä oleva tila. Tässä kohdin on hyvä huomata, että kaapin sisusta jää usein vähemmälle huomiolle, vaikka sekin on erittäin tärkeä seikka valintaa tehtäessä. Kannattaa siis luoda katsaus myös kaapin sisätiloihin ennen valinnan tekemistä. Oma elämäntyyli on myös syytä muistaa vaatekaappia valittaessa. Yksi kysymys on se, että seuraatko muotitrendejä ja ostat uusia vaatteita tiiviiseen tahtiin, vai oletko säästeliäs ja ostat uusia vaatteita harvoin. Mikäli vaatekaappi taas tulee talouteen, jossa on enemmän kuin yksi henkilö, kannattaa tämäkin ottaa huomioon, kun valitsee vaatekaappia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kannattaa ostaa se isompi vaihtoehto vaatekaappivaihtoehdoista, jotta tilaa on varmasti kaikkien vaatteille. 

Erilaisia kaappeja ja ratkaisuja

Mikäli haluaa tummanpuhuvan vaatekaapin, on ADRK MÖÖBEL:in musta Salto moderni ja hyvä ratkaisu. Lisää tilan tuntua puolestaan antaa peilillisillä liukuovilla varustettu valkoinen NORE Dave 160 -vaatekaappi. Molemmat ovat modernia lookkia suosivan ihmisen valintoja.

Makuuhuoneen kaapit ovat myös loistava paikka, jonne sijoittaa eri lahjat, joita on saanut esimerkiksi jouluna. Ei ole välttämättä ollenkaan huono ajatus uusia vaatekaapit jouluksi, ja laittaa saadut lahjat uuteen säilytystilaan.