Lisa Ekdahl ja Ida Nielsen heinäkuussaTurku Sea Jazziin

Heinäkuisessa Turku Sea Jazz -tapahtumassa esiintyvät pohjoismaiset rytmimusiikin huippunimet Lisa Ekdahl ja Ida Nielsen. Festivaalin pääkonsertit pidetään Merikeskus Forum Marinumin piha-aukiolla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Koko ohjelma julkistetaan vappuviikolla.

Ida Nielsen on tanskalainen basisti, joka tunnetaan parhaiten laulavana basistina megatähti Princen bändeissä. Hän esiintyy The Funkbots -kvartettinsa kanssa Turku Sea Jazzin perjantai-illassa 28.7. Yhtye soittaa uunituoretta ohjelmistoa, joka tarjoilee energisen funk-show’n täynnä hyvää fiilistä, tiukkoja grooveja ja hienovaraisia viittauksia Idan mentoriin, Princeen.

Ida Nielsenin elämä muuttui täysin, kun musiikkilegenda Prince pyysi hänet mukaan The New Power Generation -bändiin vuonna 2010. Nielsen oli mukana myös Princen viimeiseksi jääneessä 3rdeyegirl-yhtyeessä aina Princen ennenaikaiseen kuolemaan asti vuonna 2016. Ida Nielsen valittiin vuonna 2019 maailman kymmenen parhaan basistin joukkoon yhdessä muun muassa Stanley Clarken ja Victor Wootenin kanssa.

Lauantaina 29.7. festivaaliyleisön valloittaa rakastettu ruotsalaislaulaja Lisa Ekdahl yhtyeineen. Ekdahl debytoi 1990-luvulla ja singahti supertähdeksi. Hän on kolminkertainen Ruotsin Grammy-voittaja ja on ihastuttanut musiikinystäviä ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa herkällä ja koskettavalla tyyliään esittäen jazzstandardeja ja bossa novaa. Turku Sea Jazzin konsertissa kuullaan sekä Ekdahlin tuttuja klassikkosävelmiä että materiaalia uunituoreelta, keväällä 2023 julkaistavalta, ruotsinkieliseltä Bang bang i mitt hjärta -albumilta.

Turku Sea Jazzia vietetään Kirkkopuiston Terassilla, Seilin saarella ja Forum Marinumilla 26.–29.7.2023. Koko festivaaliohjelma julkistetaan huhtikuun lopussa. Lippuja ostaessaan Tiketistä voi tukea John Nurmisen Säätiön meriympäristötyötä.

Turku Sea Jazz on Turussa järjestettävä nelipäiväinen jazzmusiikkitapahtuma, joka keskittyy pohjoismaisiin rytmimusiikin huippunimiin. Tapahtuman pääkonsertit pidetään Merikeskus Forum Marinumin piha-aukiolla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, ja tapahtumapaikkoina toimivat myös Kirkkopuiston Terassi ja Seilin saari. Ohjelmaan kuuluu muun muassa konsertteja, työpajoja ja klubeja.