Kohti tähtiä ja sen yli: Suomalaisten muusikoiden ja elokuvatähtien uskomukset ja horoskoopit

Astrologia ja taikausko, horoskooppi, ovat yhä tänä päivänä merkittävä osa monien suomalaisten muusikoiden ja elokuvatähtien elämää. Seuraavassa esittelemme muutamia tunnettuja esimerkkejä.

Jenni Vartiainen

Suomipopin kuningatar Jenni Vartiainen on tunnettu luonnontieteiden rakastaja ja kiinnostunut myös astrologiasta. Hän on Kauris, ja hän on usein korostanut, että hän löytää astrologian avulla uusia näkökulmia itseensä ja elämäänsä. Vartiainen on myös tunnustanut olevansa taikauskoinen ja pitää esimerkiksi tietyt rituaalit ennen esiintymistään.

Samu Haber

Sunrise Avenuen laulaja Samu Haber on tunnetusti taikauskoinen. Haber, joka on Kalat, on kertonut haastatteluissa pitävänsä tiettyjä rituaaleja ennen keikkojaan ja studiotyöskentelyä. Hän on myös maininnut lukevansa horoskooppejaan silloin tällöin, ja uskoo niiden tarjoavan uusia oivalluksia.

Jasper Pääkkönen

Näyttelijä Jasper Pääkkönen on avoimesti kertonut olevansa taikauskoinen. Hän on myös kertonut uskovansa kohtaloon ja siihen, että ”kaikella on tarkoituksensa”. Pääkkönen, joka on Rapu, on sanonut horoskooppiensa olevan usein yllättävän tarkkoja kuvaamaan hänen elämänsä tapahtumia.

Mikko Leppilampi

Suosittu näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilampi, syntyjään Kauris, on myös ilmaissut kiinnostuksensa astrologiaan. Hän on kertonut, että horoskoopit tarjoavat hänelle mielenkiintoisen näkökulman itsetutkiskeluun ja henkilökohtaiseen kehitykseen. Leppilampi on puhunut avoimesti myös kiinnostuksestaan meditaatioon ja muihin henkisiin käytäntöihin, jotka linkittyvät hänen taikauskoonsa.

Chisu

Laulaja-lauluntekijä Chisu on myös kertonut olevansa kiinnostunut astrologiasta ja horoskooppimerkkien ominaisuuksista. Hän on Skorpioni ja on sanonut, että tunnistaa itsessään monia Skorpionin piirteitä. Chisu on myös kertonut olevansa taikauskoinen ja pitävänsä tietyt rituaalit ennen esiintymisiään.

Nämä esimerkit osoittavat, että usko horoskooppeihin ja taikausko voivat olla osa julkisuuden henkilöiden elämää siinä missä meidän muidenkin. Ne tarjoavat tapoja ymmärtää itseä ja maailmaa, ja voivat toimia työkaluina itsereflektioon ja itsetuntemuksen lisäämiseen.

Maailmalta….

Angelina Jolie

Angelina Jolie, joka on Gemini, on tunnetusti uskonut astrologiaan ja ottanut sen osaksi päätöksentekoprosessejaan. Jolie on kertonut käyttäneensä astrologiaa lastensa adoptoinnissa, yrittäessään tasapainottaa eri merkit perheessään. Hän uskoo, että astrologia voi auttaa ymmärtämään perhesuhteita paremmin.

Lady Gaga

Yksi voimakkaimmin horoskooppeihin ja taikauskoon uskova tähti on ehkä Lady Gaga. Hän on Aries, ja on myöntänyt seuraavansa aktiivisesti horoskooppiaan. Hänellä on myös taipumus taikauskoon – hänellä on tapana suorittaa erilaisia rituaaleja, kuten puhdistavia rukouksia ennen esiintymisiään, ja hän uskoo vahvasti energian voimaan.