Arki-illan tekemistä aikuisille

Pelaaminen on lisääntynyt kaikissa ikäluokissa koko 2000-luvun ajan. Suurin syy on luonnollisesti se, että kotitietokoneet tulivat 80-luvulla konsolipelien kanssa ja nyt nämä pelaajat ovat keski-ikäisiä – eli myös heidän lapsensa ja lapsenlapsensa pelaavat, mutta samalla pelaaminen kattaa jo kaikki aikuiset ikäryhmät. Aikuisten pelaamiseen on tarjolla entistä enemmän pelilajeja taitopeleistä onnenpeleihin ja yksi iso onnenpelien laji ovat rahapelit joita voit pelata vaikka Jefellä.

Nykyaikana aikuisten arki on melkoisen kiireellistä – jopa harrastuksiin mennään kiirreellä, eikä aina osta ottaa omaa aikaa – vaikkapa sitten lehden ja uutisten lukemiselle, tai muuten vain unelmoinnille, mutta välillä pitää sitä aikaa löytää kaiken kiireen keskeltä. Aikuiset ovatkin 2000-luvun aikan löytäneet mitä erilaisempia pelejä, joiden avulla saadaan ajatukset edes hetkeksi pois arjesta, töistä ja niiden kaikkien tuomasta stressistä.

Stressin purkuna useat pelit ovatkin ihan hyviä vaihtoehtoja. Mutta jos valitset rahapelaamisen ja onnenpelit, päätä ennen pelaamistasi se summa, millä pelejä pelaat. Tee se samalla vastuullisesti omaa talouttasi ajatellen, eli panosta vain sellaisella rahalla, jota et tarvitse päivittäisessä arjessasi.

Suoratoistoa ja elokuvia

Kuinka monta suoratoistopalvelua sinulla on kotona käytössä, tai omassa puhelimessasi? Kuinka hyvin seuraat, mitä kaikkea niissä tapathtuu? Esimerkiksi viihdecorner.com sivusto kertoo sekä suomalaisista että kansainvälisistä uutuuksista täysin suomeksi uutisia ja välillä antaa myös vinkkejä kaikenlaiseen aikuisten viihteeseen.

Suoratoisto herätti television uudelleen henkiin, kun sitä oltiin jo panemassa maan alle. Television käyttö vain on muuttunut siitä vanhasta aikatauluja seuranneesta lineaarisesta katselusta nykyiseen erittäin valikoivaan katseluun. Onko sinulla enää yhtäkään ohjelmaa, mitä katselet vanhaan tapaan tiettynä päivänä ja tiettyyn kellonaikaan?

Pelaamista vähän vai paljon?

Meillä aikuisilla on monessa asiassa tapana mennä äärimmäisyyksiin. Me voimme aloitta lenkkeilyharrastuksen ja seuraavana vuonna osallistutaankin sitten jo maratoniin, tai voimme aloittaa laihduttamisen, mutta emme enää syö terveellisesti. Me voimme myös tehdä liikaa töitä ja unohtaa oman itsemme hoitamisen ja huolehtimisen, ja voimme myös pelata liikaa ja unohtaa kanssa ihmisemme.

Näissä kaikissa asioissa on lopulta kyse omasta vastuullisuudesta omasta elämästä. On kyse sitten omasta kehosta, taloudesta tai sosiaalisista suhteista, ne kaikki pitäisi olla kohtuullisesti tasapainossa, jotta elämä oli kondiksessa. Totta kai välillä saa mennä överiksi juhliminen, työnteko ja se pelaaminenkin, mutta aina pitäisi osata palata siihen perusarkeen ja puurtamiseen – mutta toisaalta myös välillä muistaa ottaa aikaa itselle ja rakkaimmille. Pelaaminen on sellainen vapaa-ajan tekeminen, jota voi tehdä yksin, tai sitä voi tehdä porukalla. Pelaamisen voi myös liittää matkustelua ja uusien ihmisten tapaamista, tai sen avulla voi oppia uutta, ja jopa ansaita, tai löytää uuden ammatin pelaamisen parissa. Kuinka paljon sinä itse olet ajatellut erilaista pelaamista, vai onko sinun pelaamisesi ajattelu viikoittaisessa onnenpelissä lotossa, vai oletko itse peräti YouTube tai Twitch ammattilainen?